Hoe kunnen we je helpen?

Jij komt met jouw idee of plan bij ons. Wij luisteren en denken mee vanuit onze ruime ervaring in de financiële wereld. Als wij denken dat jouw plan of onderneming geen kans van slagen heeft, dan zeggen we dat eerlijk.

Wij willen dat jouw plan slaagt en dat je onderneming succesvol wordt, en wij doen onze uiterste best om jou daarbij te helpen! Het is voor ons belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Daarom zetten we vaak net dat stapje extra.

De eerste kennismaking verloopt via een persoonlijk gesprek of via videobellen. Vervolgens maken we een scan op basis van de ingeleverde stukken. We vragen de prognoses aan bij de boekhouder en maken een financieringsaanvraag die we bij meerdere partijen aanbieden. Wanneer je wordt uitgenodigd bij de geldverstrekkers, kunnen we meegaan als back-up als dat gewenst is.

Naast traditionele manieren van financiering, zoals bancaire financiering, maken we ook gebruik van moderne technieken, zoals crowdfunding en kredietunies.

We nemen bij de eerste kennismaking graag de tijd voor je om jouw wensen, dromen en ambities goed in kaart te kunnen brengen. Daarna gaan we snel aan de slag. Doelgericht, net als jij! Wanneer de financiering rond is, vieren we dat natuurlijk!

Werkwijze in een notendop

Het Finance Your Business gouden 6-stappenplan!

Van kennismakingsgesprek tot onderhandelen, afronden en het succes vieren! Meteen overtuigd? Plan een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

1. Kennismakingsgesprek

Tijdens een kennismakingsgesprek willen wij je graag beter leren kennen. Wie schuilt er achter bedrijf X? Door jouw bedrijfscasus onder de loep te nemen kunnen we op een uitstekende wijze inspelen op (ondernemings) behoeften van vandaag en morgen. Heb je onze werkwijze vooraf niet doorgelezen, wij nemen je graag aan de hand mee.

2. Quickscan

De hamvraag voor financiers luidt: “is jouw bedrijf financieel gezond?” Ter onderbouwing zijn recente jaarcijfers en -resultaten van belang. Tegenover financiering staan namelijk lasten die jouw bedrijf moet kunnen dragen. Gezamenlijk blikken we terug op het verleden en borduren we voort op hetgeen gaat komen: een zogenoemde financiële prognose, quickscan. Wat zijn de mogelijkheden en achten we financiering als realiseerbaar?

3. Adviesplan

Achten we financiering als realiseerbaar en mogen wij je verder helpen, dan zal er een gedetailleerde analyse plaatsvinden. Naast de huidige bancaire situatie worden succesfactoren vastgesteld en passeren onderwerpen zoals marktomstandigheden, concurrentiepositie en ondernemerschap de revue. De door ons in rekening gebrachte succesfee wordt eveneens met je besproken. Wij hanteren het NO CURE NO PAY principe.

4. Kredietaanvraag

Een logisch vervolg op stap [3] is het schrijven van een op maat financieringsaanvraag. Binden en boeien is daarbij belangrijk. Aan ons de taak om alle benodigde informatie te verzamelen en bij de juiste geldverstrekker op tafel te krijgen. Je ontvangt een lijst met namen van geldverstrekkers, alvorens wij alles toesturen… het moment van wachten is aangebroken.

5. Onderhandelen en afronden

Onderhandelen en afronden”]

Het moment van plussen en minnen is daar. We zullen met onze neus in de offertes duiken. Voor- en nadelen worden opgesomd om vervolgens een weloverwogen beslissing te kunnen nemen. Bang om te onderhandelen zijn wij zeker niet. Wij streven naar de beste voorwaarden voor alle betrokkenen. De beste match kiezen we met elkaar.

6. Het succes vieren!

(Samen) het succes vieren! Als één team, van het begin tot de eindstreep. Na het ondertekenen van één van de offertes ondersteunen wij je met de controle van de financieringsaktes. Bij de eventuele afhandeling bij de notaris zijn wij jouw rechterhand. Iedere stap is erop gericht dat je de juiste keuze maakt. Bovendien laat je het meest tijdrovende en complexe deel over aan experts op dit gebied.